Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!


Είπα να ασχοληθώ με τα «σοβαρά».

Ήταν που λέτε κάποτε, κάπου στον κρύο και αφιλόξενο Βορρά, ένας βενζινάς που πουλούσε νοθευμένη μπετζίνα. Αυτό ήταν παράνομο και ανήθικο για τους πολλούς, όχι όμως γι’ αυτόν. Σαν γνήσιος επαναστάτης, είχε ανατρεπτικές ιδέες και δεν είχε πρόβλημα να ρισκάρει γι’ αυτές. Τον «τσιμπήσανε» όμως τα λαγωνικά των ελεγκτικών μηχανισμών και με τα πολλά του επιβλήθηκε πρόστιμο 90 χιλιάρικα.

Έτσουξε. Έτσουξε πολύ! Ο ήρωας μας όμως δεν κώλωσε. «Μπάσταρδοι κομφορμιστές!» είπε, και αντιμετώπισε την κατάσταση σαν άντρας. Πήγε και κλάφτηκε στον Πανίκα! Στα ίσια και παλικαρίσια!

Ο περιφερειάρχης άκουσε προσεκτικά τον βενζινά και συγκινήθηκε - είναι ψυχοπονιάρης ο αρχηγός. Έτσι, ανέλαβε δράση ο Ζορό και το πρόστιμο έπεσε στα 5 χιλιάρικα.

Δυστυχώς όμως, όπως κάθε ρομαντική ιστορία επανάστασης, έτσι κι αυτή δεν έχει ωραίο τέλος. Ο βενζινάς πέθανε και ο Πανίκας έπεσε στα χέρια των αρχών. Η δικαιοσύνη αποφάσισε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή. Αυτό ήταν το τέλος του Γιώτη…

THE END

Αυτά έγιναν με τον ψωμιάδη μάγκες.

Και έβγαλε χθες ο αρχηγός μια γραπτή δήλωση για την όλη κατάσταση, που είναι αξεπέραστη σε μαλακία. Ακόμη και η Ομήρου Οδύσσεια τρώει σκόνη!

Απολαύστε:

ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΟΥΣ:

“Τέλος, έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό προσφεύγω στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας, πιστεύοντας και ζητώντας τη δικαίωσή μου... Χάσαμε μία μάχη, αλλά θα κερδίσουμε τον πόλεμο με τους συκοφάντες.  Οι γνωστοί άγνωστοι κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό με δημοσιεύματα σε μερίδα του Τύπου που προδίκαζαν την έκβαση της δίκης… Ο λαός της Κεντρικής Μακεδονίας τους καταδίκασε μόλις πριν από πέντε μήνες. Όμως αυτοί συνεχίζουν.”

Ας αφήσουμε ασχολίαστο το ότι αρχίζει την ανακοίνωση με «Τέλος,…». Άλλωστε είναι του λαού παιδί ο Πανίκας και τέτοιες τυπικούρες τις γράφει στα ‘ρχίδια του. Ας μπούμε στο ζουμί. Η μάχη χάθηκε και οι γνωστοί-άγνωστοι λέει κατάφεραν να δημιουργήσουν το κατάλληλο κλίμα γι’ αυτό, αφού προδίκαζαν την έκβαση της δίκης. Δηλαδή η δικαιοσύνη επηρεάστηκε από τα λαϊκά δικαστήρια? Ενώ στην πρώτη κιόλας γραμμή μας λέει ξεκάθαρα ότι της έχει εμπιστοσύνη?! Της δικαιοσύνης ήλιε νοητεεεε….
Μάλιστα, προβαίνει και σε χαρακτηρισμούς. «Συκοφάντες»! Αφού είναι συκοφάντες ρε αρχηγέ, θα πρέπει οι κατηγορίες προς το πρόσωπό σου να είναι ψευδείς. Δηλαδή να υποθέσω ότι έχεις στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όσοι σε κατηγορούν λένε ψέματα? Αν είναι έτσι τότε γιατί έχασες τη δίκη?
Πιο πάνω δεν είπαμε ότι τα λαικά δικαστήρια είναι μαλακία? Το ‘παμε, δεν το ‘παμε? Όχι κύριοι! Ο Ζορό πάει να μας τρελάνει τελείως και λέει πως οι «συκοφάντες» συνεχίζουν τη βρώμικη δουλειά τους, παρόλο που ο λαός της Μακεδονίας τους καταδίκασε! Τι θράσος! Στην τελική,εσένα σε καταδίκασε η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και συνεχίζεις να λες μαλακίες ρε εγωίσταρε, αυτοί γιατί να σταματήσουν?

«Η επιδίωξη είναι προφανής: να ακυρώσουν τη λαϊκή ψήφο, να περιφρονήσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, ποινικοποιώντας συστηματικά την διοίκηση.»

Οι συκοφάντες ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να ακυρώσουν τη λαική ψήφο και να περιφρονήσουν τη λαική ετυμηγορία. Πως το κάνουν αυτό? Ποινικοποιώντας συστηματικά τη διοίκηση. Εδώ θα πρέπει να πω πως δε βγάζω νόημα. Ξέρω για ποινικοποίηση του μπάφου, για ποινικοποίηση του σοδομισμού, για ποινικοποίηση του δημόσιου σεξ αλλά ποινικοποίηση της διοίκησης πρώτη φορά ακούω! Τι θέλει να πει ο ποιητής? Ότι προσπαθούν να κάνουν τη διοίκηση παράνομη? Μάλλον όχι. Δεν το έθεσα σωστά. Δεν ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να το κάνουν, ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ! Συστηματικά κιόλας! Δηλαδή όλοι οι διοικούντες θα πάνε φυλακή γιατί είναι παράνομοι? ΜΑΛΑΚΕΣ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΝΩ ΚΑΦΕ????


«Ούτε υποβρύχια που γέρνουν παρήγγειλα, ούτε μιζοφόρες συμβάσεις για τηλεπικοινωνιακό υλικό υπέγραψα, ούτε off shore εταιρίες έχω, ούτε δημόσια χρήματα καταχράστηκα, ούτε δημόσια περιουσία ξεπούλησα, ούτε πρόστιμα επωνύμων μείωσα χίλιες φορές, ούτε συμμετείχα στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, ούτε το μνημόνιο υπέγραψα.»

Εδώ ο Ζορό κάνει σα μαθητούδι που το τσάκωσε η δασκάλα να ζωγραφίζει εν ώρα μαθήματος. «Μα κυρία, ο Κωστάκης μιλάει συνέχεια με τη Μαρία, εμένα είδατε? Εγώ ζωγραφίζω δεν ενοχλώ κανέναν!» Είναι σα να πιάσουν το Μπάμπη τον Καταφερτζή για φοροδιαφυγή κι εκείνος να λέει στα μπατσόνια «Μα ρε παιδιά εγώ ούτε σκότωσα, ούτε έκλεψα, ούτε βίασα κάποιο παιδάκι, ούτε είμαι γαύρος. ΝΙΑ ΝΙΑ ΝΙΑ!».
Σε κατηγόρησε κανείς ρε πασά μου ότι ξεπούλησες δημόσιο χρήμα ή ότι έχεις off shore εταιρίες? Εσύ είσαι εδώ που είσαι επειδή έσβησες τα πρόστιμα ενός λαμόγιου! Κόψε τις μαλακίες γιατί θα φας γιαούρτια, όπως παλιά. Θυμάσαι?

«Ενήργησα ανθρώπινα και στα πλαίσια του νόμου βοηθώντας έναν άγνωστο σε μένα καρκινοπαθή που χαροπάλευε…»

Εδώ ο Γιώτης μας τονίζει ότι ο βενζινάς δεν ήταν απλός βενζινάς, αλλά καρκινοπαθής βενζινάς. Και ερωτώ. Ποια η διαφορά? Όσοι πάσχουν από κάποια αρρώστια αντιμετωπίζονται διαφορετικά από το νόμο? Ε, μαλακοκαύλη? Μου θες και επίκληση στο συναίσθημα παναθεμά σε!

Και συνεχίζει:

«Αν οι υπάλληλοι οφείλουν να ενεργούν κατά το γράμμα του νόμου, εμείς οι πολιτικοί –οι εκλεγμένοι από το λαό- έχουμε υποχρέωση να τηρούμε το πνεύμα του νόμου.»

Εδώ ο Πανίκας μου κάνει το παραπάνω επιχείρημα κιμά για μακαρόνια, αφού όπως λέει, οι πολιτικοί ενεργούν σύμφωνα με το ‘πνεύμα του νόμου’ και όχι με το ‘γράμμα’! Άλλο το ένα κι άλλο το άλλο!
Τι είναι ‘πνεύμα του νόμου’?
Κανείς δεν ξέρει, γιατί δε βγάζει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ νόημα! Παρόλαυτά, για λόγους χλευασμού θα αποπειραθώ να μπω στο μυαλό του δεξιού ψάλτη του Καραμανλή. Σύμφωνα λοιπόν με το Πανίκειο Δίκαιο, οι νόμοι ΔΕΝ είναι αυστηρά καθορισμένοι κανόνες, γραμμένοι σε ξενέρωτη δικηγορίστικη γλώσσα, που σου λένε τι πρέπει να κάνεις και τι όχι. Οοοοοόχι! Είναι ποιηματάκια με αλληγορίες, μεταφορές και άλλα τέτοια φρούδικα κολπάκια που διεγείρουν τη φαντασία! Δε σου λένε ρε παιδί μου ΑΥΤΟ και ΤΕΛΟΣ. Αλλά σου δίνουνε τροφή για σκέψη, ώστε όταν έρθει η ώρα να πάρεις αποφάσεις, να το κάνεις σύμφωνα με τα δικά σου κριτήρια και σταθμά. Πανίκας speaking…

“Όσοι μας κατηγορούν επειδή μειώσαμε το πρόστιμο σ’ έναν ετοιμοθάνατο, ας το πούνε ξεκάθαρα στο λαό.”

Όχι πασάκα μου. Δεν ψαρώνουμε. Μείωσες το πρόστιμο σε ένα ΛΑΜΟΓΙΟ, όχι σε έναν ετοιμοθάνατο. Και ναι, το λέω ξεκάθαρα στο λαό, τι θα φοβηθω?
Λ-Α-Μ-Ο-Γ-Ι-Ο!

ΤΕΛΟΣ!


«Ας πουν στον κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι, γιατί χρωστά 1.000 ευρώ ότι «καλά του κάνουν».»
Πέστα ρε αρχηγέ! ΠΕΣΤΑ! Έτσι σε θέλουμε, τσεκουράτο και αρχιδάτο!
Ώπα για στάσου. Εξισώνει το λαμόγιο του ελέους που πουλούσε νόθο πράμα με τον ‘κοσμάκη που του παίρνουν το σπίτι’ ή είναι ιδέα μου? Μπα ιδέα μου είναι.

ΠΕΣΤΑ ΑΡΧΗΓΕ, ΠΕΣΤΑ!

1 σχόλιο: